InfoDe geschiedenis van Aan de Hand?

 
Esmee

Introductie

Wie is Esmée? Graag stel ik mij aan je voor als een enthousiaste, creatieve, jonge dame (’89) en als de trotse eigenaresse van Aan de hand.

Daarnaast ben ik oprecht, geduldig en zachtaardig maar vooral een gelukkig mens; ik kan genieten van de kleine dingen. Ik geloof in mijzelf en vertrouw op mijn eigen kunnen, kennis en ervaringen. Zelfverzekerd sta ik achter Aan de Hand. Ik houd van mogelijkheden creëren, ik sta altijd open voor een ander en ben positief ingesteld. Ik geniet van het strand, ik fiets graag door de duinen op de tandem met mijn partner en ben graag samen met mijn familie en vrienden.

De historie

Allereerst; wat fijn dat je een kijkje neemt op mijn website! Welkom.

In 2012 bedacht ik dat er meer bekend moet worden over het spel van kinderen en de ontwikkeling daarvan. Ik zat aan de tafel op mijn werk; er kwam een meisje van ruim twee jaar naar mijn collega toe en zei; “een broodje smeerkaas voor jou”, waarop mijn collega antwoordde: “nee dat is geen smeerkaas, dat is een maiskolf”. Het meisje liep terug naar het keukentje en kwam vervolgens aan met een broodje en een komkommer; “smeerkaas!” riep ze enthousiast. Mijn collega legde, heel pedagogisch verantwoord uit, dat het een komkommer was en geen smeerkaas. Het vrolijke gezichtje werd steeds somberder; nog één keer liep zij heen en weer en kwam terug met “chocopasta!”. “Dit is geen chocopasta en dat hebben we hier ook niet”. Het meisje liep sip weg en kwam niet meer terug om haar kookkunsten te delen. Dit was het moment waarop ik dacht: dit moet anders!

Met mijn enorme interesse in het spelende kind, ervaringen en passie om kennis te delen is Aan de Hand ontstaan: een plek waar het spel van het kind altijd centraal staat!

Kinderopvang

Vanaf 2008 heb ik gewerkt in diverse kinderdagverblijven waar ik dagelijks mijn oprechte liefde voor het ontwikkelende kind deelde, kinderen ondersteunde en spelenderwijs stimuleerde tot zelfontplooiing. Maar na zeven jaar kwam ik er achter dat een kinderdagverblijf niet de juiste setting is voor mij. Een plek waar het spel van het kind centraal staat, het kind echt gehoord en gezien wordt is voor mij enorm belangrijk en ík kan dat bieden in mijn eigen kleinschalige en persoonlijke kinderopvang in de vorm van gastouderschap. Dáár ben ik trots op! Ik wens elk kind een plekje in mijn opvang toe omdat het een fijne plek is om op te groeien.

Workshops

Doordat ik opgeleid ben tot spelbegeleider beschik ik over de kennis en ervaring van de taal van het kind: spel! Spelen is zo enorm belangrijk en de juiste begeleiding daarbij ook! Ik heb een workshop in elkaar gezet waarbij de spelontwikkeling van het kind in beeld komt, ouders/verzorgers zich bewust worden van hun taak in de spelontwikkeling en eye-openers krijgen over diverse spelsituaties. Wanneer ik voor een groep sta om mijn kennis en ervaringen te delen geniet ik intens; er is niks interessanter dan samen komen en spreken over spel.

Nogmaals, Welkom op mijn website!

Groetjes van mij,

Esmée Janssen