Speelgoedbij Aan De Hand

 

De kinderen gaan zo goed als elke ochtend naar buiten om zo avonturen tegemoet te gaan in de buitenlucht. Op het strand, in het bos en op grasvelden spelen de kinderen met dat wat er is. Door geen speelgoed mee naar buiten te nemen moeten de kinderen een beroep doen op hun fantasie, leren zij te spelen met dat wat de natuur te bieden heeft en zo ontstaan er vaak de mooiste speelmomenten terwijl zij de wereld ontdekken.

Aa de hand

Binnen bij Aan de Hand Kinderopvang is er voornamelijk speelgoed aanwezig van natuurlijke materialen, het is duurzaam en verantwoord. Het speelgoed groeit met de kinderen mee, daagt ze uit en stimuleert de ontwikkeling. Er is een bewuste hoeveelheid aanwezig zodat de kinderen niet overprikkeld raken. Het ligt altijd op dezelfde plek zodat ze vertrouwd raken met de omgeving en weten waar het opgeruimd kan worden.

Sensopathisch materiaal

Naast het speelgoed is er ook sensopathisch materiaal aanwezig zoals; zand, klei en water. Voor kinderen is het heel belangrijk om met deze materialen te kunnen spelen om tot rust te komen, prikkels te verwerken en zichzelf te voelen en te ervaren.